Articole - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Articole

Pedeapsa de a termina pe 4

Un mic articol inspirat din postarea lui CAT-migueldep(12138355), un user de pe forumul spaniol. Să zicem că intră la categoria "Curiozităţi".

Cei care aţi petrecut ceva timp în acest joc v-aţi dat seama deja că de fiecare dată, programul meciurilor în campionat este mereu acelaşi, ţinându-se cont mereu de poziţia obţinută în sezonul anterior. De exemplu, prima etapă este: 1 vs 2, 3 vs 4, 5 vs 6 şi 7 vs 8. Întotdeauna primul meci se joacă pe arena echipei cu număr impar. Ocuparea locului 4 în sezonul precedent înseamnă o mică "pedeapsă" pentru că în primele 3 etape trebuie să joci contra primelor 3 clasate (teoretic sunt cele mai puternice echipe), lucru care poate însemna un început mai complicat de sezon. În plus asta înseamnă de asemenea, că acela ce ocupa locul 4, se va întâlni cu primele 3 echipe din sezonul anterior în ultimele 3 etape (atunci când foarte probabil, luptă este strânsă şi ai nevoie de rezultate bune pentru a-ţi îndeplini obiectivul). Această situaţie, cea de a juca contra primelor 3 echipe ale seriei, reprezintă un inconvenient destul de serios când vine vorba despre gestionarea spiritului echipei, atât la început, dar mai ales la final de sezon.
Dacă nu era suficient, dacă eşti în VI şi termini pe locul 4, poţi să începi să îţi smulgi părul din cap. Primii trei cu care te vei întâlni vor juca în prima etapă a cupei împotriva echipelor de boţi numite "echipa străzii", jucând în mod sigur PIC, chestie care le va fi foarte utilă împotriva ta. Tu în schimb vei juca împotriva unei echipe cu utilizator uman, mai mult sau mai puţin de acelaşi nivel ca şi tine. În plus, joci în deplasare. Din punct de vedere economic există iar un dezavantaj. Se ştie foarte bine că numărul spectatorilor creşte cu cât se apropie finalul de sezon, la început de sezon audienţa fiind mai scăzută. Ei bine, terminând pe 4 vei juca două meciuri consecutive acasă chiar la început de sezon, jucând în schimb două meciuri în deplasare pe final de sezon. Nici măcar premiile de la final de sezon nu compensează cu nimic pe cel care termina pe 4. Cei care termina pe 5 şi pe 6, este drept, nu primesc premii, dar în schimb vor juca un meci de baraj acasă, cel mai probabil cu stadionul plin. Iar dacă nu eşti în primele 3 divizii, asta înseamnă mai mult decât cel care a terminat pe locul 4.

Pe final să prezentăm şi un aspect pozitiv: dacă aţi terminat pe 4 înseamnă (în general) că aţi scăpat de emoţiile unui baraj de retrogradare. Asta dacă nu cumva aţi fost ghinionist şi sezonul trecut aţi terminat tot pe 4, aţi pierdut ultimele 3 etape şi în loc să jucaţi baraj pentru promovare, aţi terminat încă o dată 4:) Aşa că acum ştiţi bine, cei care aţi terminat pe 4 în campionat, vă puteţi considera "norocoşi":)

Succes pe viitor. Şi nu uitaţi: evitaţi, dacă este posibil, locul 4!
 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal